OM vraagt rechter om verbod No Surrender

Het Openbaar Ministerie (OM) is naar de rechter gestapt om motorclub No Surrender te verbieden. Het verzoek is ingediend bij de rechter in Assen, omdat in Emmen een van de weinige officiële afdelingen van No Surrender zit.
Eerder werd motorclub Bandidos al door de rechter verboden, die zaak loopt nu in hoger beroep. Afgelopen juni werd ook motorclub Satudarah verboden. Er loopt nog een procedure tegen de Hells Angels.

Bedreiging

Het OM vindt de motorclubs een bedreiging voor de openbare orde. Bestuursleden van No Surrender zijn volgens het OM structureel betrokken bij criminele activiteiten waaronder drugshandel, mishandeling, intimidatie en afpersing.

Henk Kuipers

No Surrender werd in 2013 opgericht door Klaas Otto. In januari 2014 sloot Henk Kuipers uit Emmen zich bij de motorclub aan. Hij was vier jaar lang het gezicht van No Surrender. Kuipers zit sinds december vorig jaar vast. Hij wordt onder meer verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie en afpersing. In juli maakte hij bekend No Surrender te hebben verlaten.

Lees meer: Henk Kuipers is klaar met de motorwereld

De rechtszaak dient volgens het OM naar verwachting in januari. De zaak dient in Noord-Nederland, omdat de motorclub nog een postadres heeft in Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.