'Verdachte die vast zit voor zwembadmoord was vriendin van slachtoffer'

De plek waar Elzinga werd omgelegd, voor de ingang van zwembad Wotterwille in Marum
De plek waar Elzinga werd vermoord, voor de ingang van zwembad Wotterwille in Marum © Google Maps
Een van de vier verdachten die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de zwembadmoord is de vriendin van de destijds vermoorde Jan Elzinga.
Het gaat om de 42-jarige vrouw uit Hollandscheveld, meldt Dagblad van het Noorden. Ook haar broer uit Nieuw-Roden en moeder uit Roden zitten vast, meldt de krant die sprak met de (groot)vader van de verdachten. De vierde verdachte uit Kampen zou een kennis van de vermoordde Elzinga zijn geweest.
Elzinga werd op 10 juli 2012 in het Groningse Marum doodgeschoten voor de ingang van het zwembad. Daar trok hij dagelijks zijn baantjes. Het bleek te gaan om een huurmoord. De schutter en initiatiefnemer zijn in 2015 veroordeeld tot jarenlange celstraffen, alleen bleef altijd onduidelijk wie de opdrachtgevers waren.

Ontwikkelingen

Op 8 juli bleek dat de politie negen jaar na de moordaanslag vier aanhoudingen te hebben verricht in de zaak. Het team grootschalige opsporing was op de zaak gezet en kwam met nieuwe informatie.
De vrouw uit Hollandscheveld en haar broer kwamen direct na de moord in beeld als de opdrachtgevers, maar werden vanwege gebrek aan bewijs vrijgelaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl