Gemeente Assen zoekt ondernemer voor paviljoen Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas in Assen
De Baggelhuizerplas in Assen © Van Oost Media
De gemeente Assen zoekt een horecaondernemer die een nieuw paviljoen bij de Baggelhuizerplas wil bouwen en exploiteren. Geïnteresseerde ondernemers kunnen vanaf vandaag reageren op de aanbesteding die de gemeente heeft uitgeschreven.
Er zijn plannen voor een nieuw paviljoen, omdat het oude, tijdelijke paviljoen vorig jaar afbrandde. Wethouder Mirjam Pauwels licht toe: "Met een nieuw horecapaviljoen wil de gemeente de kwaliteit van het gebied versterken. We streven naar een paviljoen dat het hele jaar geopend is en waar bezoekers dus ook in de winter terechtkunnen voor een hapje en een drankje. Tegelijkertijd is het belangrijk dat het rustige en natuurlijke karakter van het gebied behouden blijft. Het paviljoen zal daarom wel gebonden zijn aan maximaal toegestane openingstijden."

Bekendmaking begin 2022

Vorig jaar deed de gemeente een marktverkenning. Daarbij werd geïnventariseerd of en onder welke condities ondernemers interesse hebben. Uit de marktverkenning bleek dat er voldoende belangstelling was voor de bouw en exploitatie van een nieuw paviljoen. De gemeente heeft de opdracht beschreven in een aanbesteding op TenderNed. Hier kunnen ondernemers zich op inschrijven, dat kan tot 1 oktober.
Er zal een eerste selectie worden gemaakt van vier ondernemers, waarna begin 2022 bekend zal worden gemaakt welke ondernemer daadwerkelijk mag beginnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl