Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

In Frederiksoord kun je genieten van het jaarlijkse bloemencorso (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
In Frederiksoord kun je genieten van het jaarlijkse bloemencorso (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het weekend is weer aangebroken en dus zetten we weer een aantal leuke uitgaanstips voor je op een rijtje.
Er is genoeg in onze provincie te doen. Nu hopen dat het een beetje droog blijft. Houd daarom
goed in de gaten.

Nachtelijke Beleving Frederiksoord​

Wil je avontuur in combinatie met muziek, theater en een frisse neus? Dan is de Nachtelijke Beleving in Frederiksoord vrijdagavond wat voor jou. Via een unieke wandeling in het pikkedonker kom je langs bijzondere plekken, zoals Huis Westerbeek, de schietbaan, oude koloniehuisjes, de Bosbouwschool, de corsotent en de glazen kassen. Onderweg word je verrast door theater, muziek en verhalen op locatie. Meer informatie vind je op de website.

Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition

Vrijdagavond, zaterdag en zondag bruist het volop in Emmen. Het Rensenpark vormt dan het toneel voor de Uitmarkt, de aftrap voor het culturele seizoen. Dit jaar wordt er samengewerkt met de jaarlijkse Stadsbbq. Het park wordt omgetoverd tot een gratis toegankelijk festivalterrein waar drie dagen lang van alles te doen is.

Lees meer: Emmen trapt cultureel seizoen af met Stadsbbq

In alle delen van het park kun je genieten van optredens, workshops volgen en kun je genieten van lekker eten. Artiesten zoals Tangarine, Bouke en Gerard Ekdom komen optreden. Op zaterdag kun je van 12.00 uur tot 00.00 uur terecht in het Rensenpark. En zondag vanaf 13.00 uur.

Open Monumentendagen

Zaterdag en zondag vinden de Open Monumentendagen plaats. Er zijn tal van monumenten in Drenthe gratis toegankelijk voor iedereen. Het is de kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.
Voor een overzicht van alle Drentse activiteiten kun je terecht op de website van Open Monumentendag.
Lees meer: Drentse geschiedenis herleeft op Open Monumentendag
New Blues Festival
Zaterdag kun je genieten van de beste bluesmuziek in Assen. De derde editie van dit festival in de Bonte Wever begint om 19:30 uur. Het New Blues Festival staat bekend als de plek waar bluesliefhebbers elkaar in een gemoedelijke sfeer ontmoeten. De line-up geeft volop ruimte om nieuwe muziek te horen, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien.

Menmarathon Zuidlaarderveen

Zaterdag is Zuidlaarderveen het walhalla voor paardenliefhebbers. Je kunt kijken naar diverse disciplines, zoals dressuur en een wegtraject van acht kilometer dwars door het dorp met zeven hindernissen. Ook is er een vaardigheidsproef. Er zijn enkel- en meerspannen die gereden worden door zowel recreatie- als wedstrijdmenners. Het spektakel begint om 09:00 uur.
Lees meer: Corsogroepen leggen laatste hand aan kale wagens in Frederiksoord
Corso Frederiksoord
Op zaterdag en zondag kun je genieten van kleurrijke bloemen tijdens het corso in Frederiksoord. Het is de 58e editie. De eerste optocht begint om 13.30 uur. 's Avonds volgt de tweede. Ook in Elim vindt de 58e editie plaats van het bloemencorso in dat dorp. De optocht daar begint om 14.00 uur.

Albert Eising-Loop in Dalen

Zondag kun je je sportief uitleven in Dalen, tijdens de Albert Eising-Loop. De run kent onderdelen voor zowel jeugd, dames en heren en mensen met een beperking. Meer informatie op de website van de organisatie.
Bovenstaande is slechts een greep uit alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een fijn weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl