Prinses Beatrix opent de Meule van Wassens in Zuidwolde

Prinses Beatrix
Prinses Beatrix opent de Meule van Wassens in Zuidwolde © ANP/HH/Edwin Janssen
Prinses Beatrix opent op zaterdag 4 september molen De Vlijt in Zuidwolde, beter bekend als de Meule van Wassens. De prinses is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen.
De molen in Zuidwolde draait inmiddels weer, na jarenlang stilgestaan te hebben. Inwoners van Zuidwolde richtten een stichting op waarmee geld werd ingezameld om de molen te kopen en restaureren. In 2018 werd gestart met de tonnen kostende opknapbeurt en sinds januari 2020 is de molen weer in gebruik.
De beltmolen komt oorspronkelijk uit Zuid-Holland, waar die werd gebruikt voor het leegpompen van polders. De familie Wassens haalde de molen later naar Zuidwolde, waar die gebruikt werd als korenmolen.

In gesprek

Op zaterdagochtend 4 september wordt met het bezoek van prinses Beatrix nog eens extra stilgestaan bij de succesvolle opknapbeurt. Na het verrichten van een openingshandeling met molenaars in opleiding, gaat de prinses in gesprek met medewerkers van het molenbouwbedrijf, het bestuur en vrijwilligers van de Meule van Wassens.
Restauratie Meule van Wassens Zuidwolde
De opknapbeurt kost tonnen © RTV Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl