Drie frauderende Drenten op heterdaad betrapt in vakantiehuisje

Weergave van een mobiele telefoon met een phishing sms
Weergave van een mobiele telefoon met een phishing sms © ANP
Drie Drenten en een Groninger zijn aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude, simkaartswapping, witwassen en het afnemen van betaalfraudepanels. Met deze panels kunnen phishingwebsites worden opgezet. Als een slachtoffer daarop inlogt kan de rekening daarna worden geplunderd.
De drie Drenten zaten gisteren in een Gronings vakantiehuisje toen de politie binnenviel. Zij waren op dat moment bezig met het plegen van bankhelpdeskfraude. Juist omdat de drie bezig waren iemand op te lichten kon de politie ze op heterdaad betrappen.
Twee van de drie Drenten komen uit Assen en zijn 25 en 28 jaar. De derde Drent is een 18-jarige man uit Eelderwolde. De 17-jarige Groninger is vanochtend op Schiphol in de boeien geslagen.

Meer aanhoudingen

Uit informatie uit het onderzoek kwam naar voren dat meerdere mensen tegelijk bezig zouden zijn met het plegen van de fraude. Naast de inval in het vakantiehuisje viel de politie gisteren ook een plek in Eelderwolde en Groningen binnen. Daarbij zijn diverse laptops, telefoons, sieraden, 4000 euro aan contanten, een klompje goud en dure merkkleding in beslag genomen.
De politie sluit meerdere aanhoudingen binnen dit onderzoek niet uit.
Dit Gronings-Drentse onderzoek valt samen een onderzoek waarbij gisteren drie verdachten in Limburg zijn aangehouden voor een vergelijkbaar vergrijp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl