Verdachten van zwembadmoord in Marum blijven langer vastzitten

De plek waar Elzinga werd omgelegd, voor de ingang van zwembad Wotterwille in Marum
De plek waar Elzinga werd omgelegd, voor de ingang van zwembad Wotterwille in Marum © Google Maps
De verdachten van de zogenoemde zwembadmoord in Marum blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank bevolen.
Een 39-jarige man uit Nieuw-Roden, een 42-jarige vrouw uit Hollandscheveld en een 56-jarige man uit Kampen blijven drie maanden langer vastzitten. De 59-jarige vrouw uit Roden blijft de komende 30 dagen in voorlopige hechtenis.
De verdachten werden woensdag 7 juli en donderdag 8 juli aangehouden in verband met de moord op de 40-jarige Jan Elzinga uit Marum, op 10 juli 2012.

Huurmoord

Bij de moord in het Groningse Marum, net over de provinciegrens, werd Elzinga doodgeschoten aan de Langestraat. Dat gebeurde 's ochtends vroeg voor de ingang van het zwembad, waar hij dagelijks baantjes trok. Er bleek sprake van een huurmoord.
De verdachten uit Hollandscheveld, Nieuw-Roden, Roden en Kampen konden afgelopen 7 en 8 juli worden aangehouden. Dat gebeurde op basis van nieuwe informatie, die het onderzoeksteam van de politie in januari ontving. In 2014 werden een man uit Kampen en een man uit Zwolle al veroordeeld voor deze moord, maar het bleef onduidelijk wie opdracht gaf voor de moord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl