Kat in boom zet Zuidlaren op stelten

In Zuidlaren is vanochtend korte tijd de hoek van de Zuiderstraat met de Schoolstraat afgesloten geweest, omdat er een kat in de boom zat.
De poes zat al 24 uur in een boom aan de Zuiderstraat. De hoogwerker van brandweer Assen werd in eerste instantie opgeroepen om de poes uit de boom te halen.

Extra inzet

Om het dier te kunnen bereiken met de hoogwerker moesten er enkele takken van een boom worden weggehaald. Toen de brandweer een paar pogingen had gedaan om de kat uit de boom te krijgen, werd er een extra brandweer uit Zuidlaren opgeroepen.
In afwachting van de Zuidlaarder collega's hebben de spuitgasten van brandweer Assen een paar keer aan een tak geschud, waardoor de poes alsnog uit de boom viel.
De poes landde op haar pootjes zoals alleen katten dat kunnen, en raakte niet gewond. Ze rende hard weg. De brandweer van Zuidlaren bleek bij aankomst dus niet meer nodig te zijn.
Kat in boom zet Zuidlaren op stelten

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl