Nieuwe commandant voor Rode Baretten in Assen

Overdracht Luitenant-Kolonel Pieter Grijpstra en Commandant Laurens van Leussen
Luitenant-Kolonel Pieter Grijpstra draagt het commando over aan commandant Laurens van Leussen © 11 Luchtmobiele Brigade
De Rode Baretten van de Johan Willem Friso-kazerne in Assen hebben vandaag een nieuwe commandant gekregen. Luitenant-kolonel Pieter Grijpstra droeg het commando over 13 Infanteriebataljon RSPB (11 Luchtmobiele Brigade) over aan ranggenoot Laurens van Leussen.
Onder leiding van Grijpstra ging het bataljon op uitzending naar Irak en gaven ze hulp tijdens de coronacrisis, onder meer in Curaçao. Grijpstra vertrekt naar het ministerie in Den Haag, waar hij een beleidsfunctie zal gaan vervullen.
De nieuwe commandant Van Leussen heeft eerder in Assen gewerkt en was hiervoor werkzaam op het hoofdkwartier van 11 Luchtmobiele Brigade in Arnhem. "De eenheid heeft mij als jonge leider in diverse functies gevormd. Ik kijk ernaar uit om verder te bouwen aan deze unieke, snel inzetbare gevechtseenheid", aldus van Leussen.
11 Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare eenheid van de Koninklijke Landmacht. De brigade is gespecialiseerd in het optreden vanuit de lucht op het land, met helikopters en vliegtuigen. De militairen dragen de kenmerkende rode baret; een internationaal herkenningsteken voor luchtlandingstroepen, 'die enkel na het voltooien van een zware opleiding uitgereikt wordt', aldus de 11 Luchtmobiele Brigade. De eenheid is onder meer ingezet in Afghanistan, Jordanië, Curaçao en tientallen ziekenhuizen in Nederland in het kader van de bestrijding van de coronapandemie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl