Telgenkamp: 'Ik vind Kjell goed, maar het elftal heeft mij nu meer nodig'

VOETBAL - In zijn eerste emotie wilde hij het liefst direct verkassen naar een andere club. De mededeling, vlak voor de competitiestart, van trainer Dick Lukkien dat niet hij, maar Kjell Scherpen de eerste doelman werd van FC Emmen sloeg in als een bom. Twee weken lang had hij het er heel moeilijk mee en nog steeds doet het pijn, maar Dennis Telgenkamp besloot de concurrentie aan te gaan en is vastberaden: "Ik wil weer eerste keeper zijn."
Telgenkamp doet zijn verhaal in
, het wekelijkse programma van RTV Drenthe op de donderdagavond. Lang hield hij z'n kaken op elkaar. Bewust ook. "In de emotie gooi je er van alles uit. Nu heb ik alles laten bezinken. Of ik de situatie, zoals die nu is, heb geaccepteerd? Nee, dat heb ik niet, want als ik dat zeg dan geef ik de trainer eigenlijk gelijk."

Volgens Telgenkamp hoort hij nu gewoon onder de lat te staan bij FC Emmen. "Niet dat ik Kjell een slechte keeper vind, hoor. Ik vind hem echt goed, dat weet hij ook van me. Maar ik denk dat dit elftal nog sturing nodig heeft. En die sturing kan ik met mijn ervaring beter bieden dan Kjell."

Blessure

Dat de 31-jarige doelman, die de afgelopen drie seizoenen vaste waarde was bij FC Emmen, niet begon aan het seizoen was ook volgens de routinier volstrekt logisch. "Ik raakte op de tweede training in de voorbereiding geblesseerd aan mijn knie en heb daar zeker 3,5 week meer gezeten. In die periode keepte Kjell goed. En eerlijk gezegd was ik ook niet honderd procent toen het seizoen begon. Dus dat de trainer voor Kjell koos tegen ADO Den Haag was ook niet raar. Ik had alleen misschien verwacht dat de trainer had gezegd dat Kjell zou keepen totdat ik fit zou zijn."

Krediet

"Misschien had ik wel wat meer krediet verwacht. Kijk, ik werd vorig jaar door velen geroemd om mijn spel. Ik was aanvoerder en we promoveerden naar de eredivisie. Dan ga je niet met het idee op vakantie dat je bij terugkomst ineens tweede keeper bent, maar misschien was dat naïef van me."

"Ik kwam even fit van vakantie als in andere jaren"

Volgens Telgenkamp had zijn fysieke gesteldheid, hij zou wat te zwaar zijn teruggekeerd van zijn vakantie, niets te maken met het feit dat hij nu tweede man is. "Het was niet anders dan in de andere jaren, dus dat kan geen rol hebben gespeeld."

Contractonderhandelingen

Ook aan motivatie was geen gebrek, al had je dat met een beetje inlevingsvermogen best kunnen begrijpen in het geval van de oud-doelman van Heracles en Cambuur. De contractonderhandelingen duurden namelijk extreem lang. Pas vlak voor de start van de voorbereiding kwamen beide partijen tot een akkoord. "Dat is over en weer niet goed geweest en daar heeft de clubleiding van FC Emmen ook haar verontschuldigingen voor aangeboden. Maar dat heeft nooit zijn weerslag gehad op mijn motivatie. Ik heb altijd gezegd dat ik het prima naar mijn zin had bij FC Emmen. Alleen wilde ik in eerste instantie wachten op een eredivisieclub. En op het moment dat de aanbieding van Emmen kwam, moesten de play-offs nog beginnen."

Inmiddels is het seizoen vier duels oud en mocht Telgenkamp vorige week eindelijk weer een wedstrijd op niveau keepen, in het Duitse Leer tegen Bundesligaclub Werder Bremen. "Dat had ik ook wel nodig, hoor. En ik ben blij dat het goed ging en dat we ook nog wonnen. Ik kan maar één ding doen en dat is keihard werken om de keuze voor de trainer moeilijker te maken." De een zijn dood is de ander zijn brood, geldt nu simpelweg voor Telgenkamp. "Zo werkt het inderdaad. Toch vind ik niet dat Kjell meteen moet worden afgerekend op de eerste de beste fout. Toen ik hier kwam kreeg ik ook de tijd om mezelf te bewijzen, dat verdient hij ook."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl