Drenthe heeft 'European Community of Sport' bijna binnen

SPORT - Drenthe lijkt de titel 'European Community of Sport' bijna binnen te hebben. Een Europese afvaardiging, die onderzoekt of de provincie de titel verdient, was enthousiast ver wat er in Drenthe gebeurt.
Met een ontbijt eindigde een driedaags bezoek van ACES Europe aan Drenthe. De Europese Federatie van Sport was uitgenodigd door de provincie Drenthe, de 12 Drentse gemeenten, Drenthe beweegt en SportDrenthe voor de kandidaatstelling van Drenthe voor European Community of Sport 2019.

Eerste regio in Nederland

Vanaf woensdag had de Europese afvaardiging diverse evenementen in de provincie bijgewoond en had een goede indruk van de sport in Drenthe gekregen. Secretaris van ACES, Hugo Alonso is duidelijk: "Drenthe heeft alle ingrediënten om verkozen te worden tot European Community of Sport en deze status als eerste regio en Nederland te verdienen. Drenthe is niet alleen een voorbeeld voor Europa, maar voor de hele wereld hoe sport georganiseerd moet zijn."
Hans Derks, van Drenthe Beweegt, geeft het belang van de titel aan. "We komen hiervoor in aanmerking als Europa kan leren van hoe we het in Drenthe doen. Er wordt te vaak vergeten hoe goed we het hier doen. Dit kunnen we als Community of Sport nu laten zien."

Begin december

Gedeputeerde Henk Jumelet deelt het enthousiasme van Derks. "Er wordt veel waardering uitgesproken door Europa. Dit geeft een goed gevoel, niet alleen voor de bestuurders, maar ook voor alle vrijwilligers."
Begin december hoort Drenthe of het zich Community of Sport mag noemen. "Ik ben al uitgenodigd om begin december naar Brussel te komen, dus ik ga ervan uit dat het goed komt", besluit Jumelet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl