Theatervoorstelling Mammoet een jaar vertraagd wegens succes Pauperparadijs

De theatermakers van Het Pauperparadijs hebben het drukker dan vooraf voorzien. Ze hadden gepland om volgend jaar zomer een nieuwe theaterproductie neer te zetten in Drenthe, genaamd Mammoet. Deze is nu een jaar uitgesteld.
"Vorig jaar konden we niet voorzien dat er nog zoveel markt zou zijn voor Het Pauperparadijs", zegt producent Wolter Lommerde. Het Pauperparadijs is een theatervoorstelling naar het boek van Suzanne Janssen. Het theaterstuk begon in 2016 in Veenhuizen, kreeg dit jaar een vervolg in Carré en wellicht is het theaterstuk komende zomer opnieuw te zien in andere theaters. 

Schapenpark bij Exloo
En dus moet de nieuwe locatievoorstelling nog even wachten. Wel lieten de theatermakers al hun oog vallen op een locatie voor de nieuwe theaterproductie: het Schapenpark in Boswachterij Odoorn-Exloo. Volgens theatermaker en regisseur Tom de Ket is daar de oertijd nog voelbaar. "Je voelt het verleden nog. Dat is essentieel voor de voorstelling die ingaat op hoe het leven van mensen in de tijd is veranderd."

Mammoet wordt, net als Het Pauperparadijs en de Drentse Blues Opera, een locatievoorstelling voor een even groot publiek. De Ket denkt aan duizend zitplaatsen en veertig voorstellingen. De makers zijn al druk bezig met het concept van de voorstelling en zijn blij met deze mogelijke locatie.

Oertijd
Lommerde: "Op de plek mogen geen zendmasten te zien zijn of treinen die voorbij razen. Het publiek moet bovendien 200 meter ver kunnen kijken. Je moet je echt in de oertijd wanen."

De theatermakers hebben inmiddels contact gelegd met de gemeente Borger-Odoorn en startten een verkennend onderzoekstraject met Staatsbosbeheer. Ook zochten de makers al contact met omwonenden en ondernemers uit de gemeente.

Lees ook:
Wat leverde het Pauperparadijs Veenhuizen op?
Rechter: Bezwaren omwonenden Pauperparadijs ongegrond
'Het Pauperparadijs' mogelijk op witte doek
Deel dit artikel: