Na twee bekerduels en 49 tegengoals trekt Asser Boys zaterdagteam terug

Asser Boys heeft na de 17-0 nederlaag tegen sv Borger het team teruggetrokken uit de beker en de competitie (Rechten: archief)
Asser Boys heeft na de 17-0 nederlaag tegen sv Borger het team teruggetrokken uit de beker en de competitie (Rechten: archief)
VOETBAL - Ondanks de positieve ontwikkeling in het aantal tegendoelpunten in de eerste twee bekerduels, heeft het bestuur van Asser Boys besloten het eerste zaterdagteam terug te trekken uit het bekertoernooi. Ook besloot de vereniging het team uit de competitie te schrijven. Het team gaat overigens wel gewoon voetballen dit seizoen, maar dan in de reserve vijfde klasse.
Voorzitter Jan Puper baalt dat het niet anders kan, maar zag geen andere mogelijkheid dan de fout te herstellen. "We wilden een grote groep spelers, die al lange tijd niet gevoetbald had, de kans bieden om bij onze club op zaterdag te spelen. Dat team zou ingeschreven worden in de B-categorie, maar door een foutje bij ons is het team ingeschreven in de A-categorie. In de bekerwedstrijden is wel gebleken dat dat simpelweg ondoenlijk is. Daarom hebben we het team teruggetrokken uit de beker en de competitie."

Onze Club

RTV Drenthes Onze Club was getuige van de tweede en laatste wedstrijd van het 1e zaterdagteam van Asser Boys, afgelopen zaterdag tegen Borger. Dat duel werd met 0-17 verloren, nadat een week eerder Achilles 1894 zaterdag met 32-0 te sterk was voor de blauwhemden.

Daarmee is de kous overigens nog niet af, want Asser Boys moet zich nog verantwoorden voor de tuchtcommissie van de KNVB. Vermoedelijk krijgt de club een geldboete opgelegd. "Dat vind ik wel een beetje merkwaardig. Natuurlijk hebben we een fout begaan, maar aan de andere kant krijgt de KNVB door ons zaterdagteam wel weer een stuk of twintig nieuwe leden. Maar goed, we zullen het wel zien wat de 'schade' zal zijn."

FC Zuidlaren zaterdag door in beker

Door het terugtrekken in de beker heeft FC Zuidlaren zich automatisch geplaatst voor de knock-out-ronde in de noordelijke districtsbeker, al had alleen een wonder Zuidlaren nog kunnen tegenhouden. De club stond met overwinningen op Borger en Achilles 1894 zaterdag al met zes punten bovenaan in de poule en moest alleen nog op bezoek bij Asser Boys.

Vijfde klasse F nu met tien teams

De zaterdag vijfde klasse F telt door het terugtrekken van Asser Boys nog maar tien teams.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.