Tiende editie Midnightwalk Assen goed voor bijna 22.000 euro

De tiende editie van de Midnightwalk Assen heeft vanavond 21.800 euro opgeleverd. Het bedrag gaat naar het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat daarmee kinderarmoede in Assen wil terugdringen.
Wethouder Harmke Vlieg van Assen is blij met het bedrag. In de provinciehoofdstad is een grote groep kinderen die in armoede leeft. Volgens Vlieg komt het geld goed van pas voor speciale projecten, die deze kinderen een extra steuntje in de rug moeten geven.

Record

Het geld is opgebracht door de bijna 2200 lopers, die vanavond door Assen wandelen. Dat is een recorddeelname. De eerste editie was tot vanavond met 2100 deelnemers de drukst bezochte.

Optredens onderweg

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma schoot de deelnemers vanavond weg met een harde knal. Op de route van dik acht kilometer kwamen de lopers meer dan twintig verschillende activiteiten tegen, zoals muziekoptredens, theater en living statues. Ook gingen ze dwars over het terrein van de Johan Willem Friso kazerne en door de brandweerkazerne van de Veiligheidsregio Drenthe.

Elk jaar goed doel

De Midnightwalk wordt jaarlijks georganiseerd door de Rotaryclub Assen-Noord. Het geld dat de wandelaars betalen voor deelname, gaat elk jaar weer naar een goed doel in Assen. Zo kregen Sportclub Bartje en de Voedselbank de afgelopen edities al steun dankzij de avondwandeltocht.

173.800 euro

Met de opbrengst van vanavond erbij, is er de afgelopen tien edities 173.800 euro bij elkaar gebracht voor goede doelen in Assen. De laatste groep wandelaars kwam na 01.30 uur over de finish. Helaas voor hen waren de herinneringsspeldjes op dat moment al weggegeven. De organisatie had niet op zoveel last-minute inschrijvingen gerekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl