Foutje, bedankt: maximumsnelheid staat verkeerd op nieuwe hectometerpaaltjes

Vooralsnog moeten Rondweggebruikers zich houden aan een maximumsnelheid van 70 km/h
Vooralsnog moeten Rondweggebruikers zich houden aan een maximumsnelheid van 70 km/h © Emmen24Media
De nieuwe hectometerpaaltjes langs de Emmer Rondweg (N391) geven aan dat de nieuwe maximumsnelheid 100 kilometer per uur is in plaats van de huidige 70 kilometer die nu geldt. De paaltjes werden vorige week geplaatst. Vandaag maakt de provincie een pas op de plaats: het blijkt om een fout te gaan.
Volgens een woordvoerder van de provincie Drenthe is er wat misgegaan in het productieproces van de stickers op de hectometerpaaltjes. "Ik vermoed dat iemand dacht dat nu de Rondweg een provinciale weg is, de maximumsnelheid 100 kilometer per uur moest zijn", legt hij uit. Sinds 1 juli is de provincie namelijk eigenaar van de Rondweg, nadat de gemeente Emmen en de provincie onderling het eigenaarschap van enkele wegen ruilden.

Verandering maximumsnelheid niet aan de orde

"Vandaag nog worden de stickers waar de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur op staat vervangen door stickers van 70 kilometer per uur", gaat de woordvoerder verder.
Anders dan kan worden geïmpliceerd is een verandering van een maximumsnelheid op de Rondweg niet aan de orde, benadrukt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl