Celstraf voor patiënt die ambulanceverpleegkundige schopt

ANP-431243643
De vrouw is veroordeeld omdat ze een ambulancemedewerker mishandelde © ANP / Hollandse Hoogte / GinoPress
Een 33-jarige vrouw uit Valthermond is voor belediging en mishandeling van een ambulancemedewerker veroordeeld tot vier weken celstraf.
Op 24 april belde de vrouw in kwestie zelf het alarmnummer omdat ze benauwd was. De ambulance snelde naar de vrouw, die op dat moment in Emmen was. Daar werd meteen hulp geboden. Maar uit het niets werd de vrouw agressief tegen de ambulanceverpleegkundige. Ze begon haar uit te schelden en te schoppen. Haar collega's zagen het incident gebeuren.

Onveilig

De verpleegkundige deed aangifte tegen de vrouw. De impact van het gebeuren is enorm, zei ze tegen de rechter. "Bij elke oproep denk ik: hoe gaat dit lopen?" De verpleegkundige hield aan het incident onveilige gevoelens over. Volgens haar advocaat heeft dat niet alleen weerslag op zijn cliënt gehad, maar ook op haar collega's.
De 33-jarige vrouw uit Valthermond erkende haar schuld, maar stelde op het bureau 'dat ze de verpleegkundige nog veel harder had moeten trappen'. De vrouw kampt met ernstige verslavingsproblemen en heeft de status veelpleger. Eerder kreeg ze al eens de veelplegersstraf ISD opgelegd, waarbij ze twee jaar moest zitten. De kans op herhaling wordt op 'hoog' geschat.

Forser

De officier eiste een werkstraf van veertig uur en twee weken voorwaardelijk cel voor de vrouw, maar de rechter vond een taakstraf een gepasseerd station. "Het is buiten alle proporties. Een hulpverlener moet onbevangen kunnen werken."
De vrouw is niet gemotiveerd om mee te werken aan welke behandeling ook. Ze verscheen vandaag niet op zitting. Aan de verpleegkundige moet ze 1.600 euro schadevergoeding betalen. "Zij kiest ervoor drugs te nemen en dit gedrag te vertonen", zei de rechter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl