Airport Night Run Eelde trekt minder deelnemers

Deelnemers aan de Airport Night Run wachten op het startsein (Rechten: RTV Drenthe)
Deelnemers aan de Airport Night Run wachten op het startsein (Rechten: RTV Drenthe)
Zo'n 1.500 deelnemers gingen gisteren de landingsbaan van vliegveld Eelde op voor de Airport Night Run. Dat zijn er 600 minder dan vorig jaar.
"We hadden toch wel iets meer deelnemers verwacht", zegt woordvoerder Elske Dijkstra van de organisatie daarover. De oorzaak voor het tegenvallende deelnemersaantal moet volgens Dijkstra onder meer gezocht worden in de drukte. "September is een drukke maand qua activiteiten ook op het vlak van cultuur."

Volgend jaar

Ondanks de tegenvaller is Dijkstra 'zeer tevreden' over het evenement. Vooral de aankleding van het evenement viel volgens haar in de smaak bij de lopers. "Ook landde er rond half 10 nog een vliegtuig. Dat vonden deelnemers toch wel bijzonder."
Er komt dan ook een volgende editie, maar die wordt misschien wel op een ander moment gehouden. "Er komt zeker een volgende keer. Maar we zijn nu wel aan het kijken of we de Airport Night Run naar november willen verplaatsen."

Kinderziekten

Vorig jaar sprak Dijkstra over wat kinderziekten waar het evenement mee te maken had. Zo zouden de afstanden niet helemaal kloppen. "Die kinderziekten waren er wel uit. We hebben dit jaar wel bewust gecommuniceerd dat de afstanden ongeveer 10, 7,5 en 5 kilometer zijn. De 5 kilometer was bijvoorbeeld net iets langer." Dat heeft volgens Dijkstra alles te maken met de beperkingen die de landingsbanen van Eelde met zich meebrengen. "Je kunt de baan nou eenmaal niet eerder splitsen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl