Treant en CHD verbeteren verwijzing spoedzorg: 'Sneller, efficiënter en patiëntvriendelijker'

Treant Zorggroep ziekenhuislocatie Scheper in Emmen
Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Scheper in Emmen © Treant Zorggroep
De Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD) maakt sinds kort gebruik van een digitale verwijzing om patiënten van haar huisartsenposten (HAP) naar de Spoedeisende hulp (SEH) van Treant Zorggroep te verwijzen.
Door het digitale doorverwijzen wordt een patiënt automatisch in het systeem op de SEH getoond. Zorgverleners kunnen zich hierdoor beter voorbereiden op de komst van de patiënt en zo sneller de juiste zorg verlenen. Daarnaast vindt er slecht op een moment administratie plaats op de huisartsenpost en verdwijnt de papieren verwijzing.
Trea Sandjer, SEH-arts en medisch manager bij Treant Zorggroep: "Wij ervaren nu al de voordelen van de digitale manier van verwijzen. Het is een stuk sneller, efficiënter en patiëntvriendelijker. Wij zijn er als SEH erg blij mee!"
De realisatie van de digitale gegevensuitwisseling tussen CHD en Treant Zorggroep is ondersteund vanuit het landelijke programma Met spoed beschikbaar. Dit programma helpt zorgverleners in de acute zorg met de realisatie van digitale uitwisseling van gegevens. In het programma werken de landelijke branche- en beroepsorganisaties van spoedzorgaanbieders, Patiëntenfederatie Nederland, het ministerie van VWS, Zorgverzekeraars Nederland, VZVZ en Nictiz samen. Door betere gegevensuitwisseling worden zorgverleners beter ondersteund in hun werk, waardoor de patiënt sneller de juiste zorg ontvangt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl