Eis: jeugddetentie en werkstraf voor 16-jarige voor steekincident Hoogeveen

Steenbergerpark Hoogeveen
Politieonderzoek na de steekpartij in het Steenbergerpark in Hoogeveen © Noordernieuws
Tegen een 16-jarige jongen uit Heerenveen is voor een steekincident in Hoogeveen een jeugddetentie van 96 dagen (90 dagen voorwaardelijk) geëist. De jongen stak op 11 februari in het Steenbergerpark een minderjarig slachtoffer met een keukenmes in zijn zij. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uit van poging tot doodslag.
Een dag voor het incident mishandelde de 16-jarige, aldus het OM, een ander slachtoffer door dat te trappen, slaan en te duwen. De jonge Heerenvener stond vandaag terecht voor de kinderrechter. Omdat hij minderjarig is, werd zijn zaak achter gesloten deuren behandeld. Daarom werd niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van dit gedrag.

Verzet

De 16-jarige verdachte verzette zich hevig toen hij werd aangehouden. Dat gebeurde in een druk Steenbergerpark, nadat het flink had gesneeuwd waren veel mensen met hun slee naar het park gekomen.
Het slachtoffer was bij kennis toen het naar het ziekenhuis werd gebracht. De bloedvlekken waren op meerdere plekken in de sneeuw van het park te zien.

Behandeling

Het OM vindt dat de jonge verdachte ook een werkstraf van tachtig uur uit moet voeren. Hij zou zich moeten laten behandelen door Accare en het slachtoffer 1700 euro aan smartengeld betalen. De rechter doet 12 augustus uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl