Speelbos Green Edge Pesse dicht om onveilige toestellen

Kinderen mogen voorlopig niet spelen in speelbos Green Edge in Pesse. De speeltoestellen in het park zijn mogelijk niet veilig.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed vorige week woensdag inspectie na een melding. Toen bleek dat de beheerder geen certificaten van de toestellen kon laten zien.
"We weten daardoor niet zeker of de toestellen veilig zijn", zegt een woordvoerder van de NVWA. Daarop is besloten om het speelbos af te sluiten. Bij de ingang hangt nu een bordje om de bezoekers hierop te wijzen.
Het was eigenaar Edward Doorten niet duidelijk dat het speelbos gekeurd moest worden: "We hebben er niet bij stilgestaan." Daarnaast vraagt hij zich af of de toestellen direct onveilig zijn: "Hoe gevaarlijk is een boomstronk of een klimtouw of 1,5 meter hoogte met een zachte bosondergond?"

Niet op de trampoline

Het bos is nog steeds toegankelijk, maar onder meer een trampoline, evenwichtsbalken en klim- en slingertouwen zijn nu verzegeld door de inspecteur van de NVWA.
Er mag pas weer gespeeld worden in het bos als de toestellen gecertificeerd zijn. "Het is aan de beheerder om de toestellen alsnog te laten keuren", aldus de woordvoerder.
De beheerder moet er in de tussentijd voor zorgen dat niemand de speeltoestellen gebruikt. Als dat wel gebeurt kan die een boete krijgen.
Doorten kiest ervoor om "elementen waar twijfel over bestaat weg te halen." Volgend voorjaar wil hij alles op orde hebben, zodat het speelbos weer open kan.

Naast tankstation

Speelbos Green Edge ligt naast tankstation Green Planet in Pesse. De plannen van Doorten om het tankstation uit te breiden met een klim- en evenementenpark stuitten eerder al op verzet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl