Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Broken Circle/Spiral Hill
Landschapskunstwerk Broken Circle/Spiral Hill in Emmen © RTV Drenthe
Het weekend staat weer voor de deur. Met enkele buien, maar dat mag de pret niet drukken. Ondanks corona is er in Drenthe nog veel te zien en te beleven. Nieuwsgierig wat, waar en wanneer? Lees dan even verder.
 • BARGERVEEN - Houd je van kunst en natuur? Dan is Into Nature misschien iets voor jou. Dat is een kunstroute (of -expeditie) dwars door het Drentse landschap. Vanaf zaterdag tot eind oktober is het Bargerveen het decor voor kunstwerken van internationale kunstenaars. Wandelend of fietsend, het is aan jou hoe je de kunstroute aflegt.
 • EMMEN - Het landschapskunstwerk Broken Circle/Spiral Hill van kunstenaar Robert Smithson wordt vanaf zaterdag acht weekenden lang opengesteld voor publiek. Dit ter ere van het 50-jarig jubileum van het kunstwerk. Een kaartje voor een bezoek kost (voor volwassenen) 10 euro.
 • DROUWEN - Op het Boomkroonpad van Staatsbosbeheer kun je een wandelingetje maken tussen de boomtoppen door. Omdat er vanwege de coronamaatregelen een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd op het pad kan wandelen, kun je alleen online een kaartje boeken. Voor zaterdag én zondag zijn nog tijden vrij. Volwassenen betalen 4 euro, kinderen tot en met 12 jaar 2 euro.
 • SCHOONOORD - Op het parkeerterrein aan de Sportparklaan in Schoonoord is het Duitse circus Bossle neergestreken. Dit weekend geeft het circus vier voorstellingen. Het circus verhuist later naar Ruinen en Hoogeveen.
 • DRENTHE - Op verschillende plaatsen in Drenthe vind je dit weekend markten. Op zaterdag kun je rondstruinen over de markt in Norg, Hoogeveen, Meppel, Frederiksoord en Assen. Op zondag wordt in Exloo een braderie met vlomarkt gehouden en ook in Orvelte kun je terecht op de Orveltermarkten.
In deze video vertelt artistiek leider Hans den Hartog Jager over Into Nature: (agenda gaat verder onder de video)
Derde editie Into Nature: 'We laten de energie zien van het Bargerveen'

Zaterdag

 • EMMEN - Bij Loods13 in het Rensenpark wordt een openluchtbioscoop gemaakt. Zaterdag vanaf 21.30 uur wordt daar de film 'O Brother, where art thou?' van Joel en Ethan Coen vertoond door Filmhuis Emmen. Toegang is gratis, vooraf aanmelden is wel verplicht.
 • FREDERIKSOORD - Als je zaterdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur bij het koloniehuisje in Frederiksoord aanklopt, ontmoet je misschien wel koloniste Jansje Biemans. Zij vertelt je hoe de kolonisten rond 1900 leefden in de Koloniën van Weldadigheid. Een toegangskaartje kost 2,50 euro en is verkrijgbaar bij Museum De Proefkolonie of het Huygens Huys in het voormalige postkantoor in Frederiksoord.
 • DIEVER - Als je meer wilt weten over het ontstaan van het landschap rondom Diever kun je zaterdag meedoen met de OERwandeling van het OERmuseum in Diever. Onder leiding van een gids bezoek je onder andere het hunebed. Meedoen aan de wandeling kost 5 euro, aanmelden kan via bovenstaande link.
In deze video zie je hoe op 5 juni al een testdag werd gehouden voor de excursies naar landschapskunstwerk Broken Circle/Spiral Hill in Emmen: (agenda gaat verder onder de video)
Wereldberoemd kunstwerk Emmen ter ere van jubileum open voor publiek

Zondag

 • DRENTS-FRIESE WOLD - Staatsbosbeheer heeft deze zomer nog veel meer leuke activiteiten op het programma staan. Zondag kun je bijvoorbeeld mee met een Woldsafari door het Drents-Friese Wold onder leiding van een gids. Er zijn nog enkele plekken vrij. Meedoen aan de ontdekkingstocht kost 6 euro. De Woldsafari wordt ook op 15 augustus en 12 september nog een keer aangeboden.
 • ERICA - Op zondag worden er bij het Industrieel Smalspoor Museum in Erica twee roofvogeldemonstraties gegeven door De Valkenhof uit Aalten. Hier kun je verschillende roofvogels bewonderen, zoals valken, uilen, buizerds, arenden en gieren. Daarbij zijn ook roofvogels met een spanwijdte van 155 tot 190 centimeter. Volwassenen betalen 7,50 euro en kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 5,50 euro. Vanwege de verwachte drukte is vooraf aanmelden verplicht.
 • ORVELTE - Het oogsten van tarwe staat zondag centraal in Orvelte tijdens de Dag van de Oogst. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers gratis een tijdreisje maken want naast nieuwe ambachten zijn er ook oude ambachten, muziek, dans, oude tractoren en trekpaarden te bewonderen in het dorp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl