Zorgmedewerker plundert rekening verstandelijk beperkte vrouw en krijgt werkstraf

Pin
De man plunderde de bankrekening van de vrouw zonder haar medeweten © ANP / Venema Media
Een 48-jarige man uit Emmen moet voor het plunderen van de bankrekening van een verstandelijk beperkte vrouw een werkstraf van 150 uur uitvoeren. De rechter legde de man ook een voorwaardelijke celstraf van twee maanden op.
De Emmenaar was medewerker van een zorgbedrijf, waar het slachtoffer werd begeleid. Vanuit zijn functie beschikte de man over de pinpas en -code van de vrouw, om samen met haar spullen of kleding te kopen. In de periode van september tot november 2020 pinde de man buiten haar om ruim 18.000 euro. Hij gaf tegenover de rechter toe dat hij dit had gedaan. Hij kampte met een gokverslaving.

Op staande voet ontslagen

Toen de diefstal werd ontdekt is de man op staande voet ontslagen. Hij stapte naar de verslavingszorg om van zijn problemen af te komen. Een goed ding, vond de rechter. Die besliste dat de Emmenaar in de proeftijd de behandeling voortzet. De Emmenaar moet de gemaakte schade herstellen en de vrouw het gestolen bedrag terugbetalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl