Olympische Spelen: Beachvolleybalsters Stam en Schoon uitgeschakeld

Katja Stam
Beachvollebalsters Stam en Schoon uitgeschakeld in Tokio © AP Photo/Felipe Dana
BEACHVOLLEYBAL - Voor de beachvolleybalsters Katja Stam uit Klijndijk en haar partner Raïsa Schoon zitten hun eerste Olympische Spelen er op. Het duo moest het in de tussenronde afleggen tegen het Cubaanse duo Lidy/Leila: 17-21 17-21. Inzet van het duel op het centercourt van het Shiokaze Park in Tokio was een plek in de achtste finales.
Stam (22) en Schoon (19) begonnen de Spelen met nederlagen tegen koppels uit Canada en Zwitserland. Ze eindigden dankzij een zege op het Duitse duo Karla Borger/Julia Sude als derde in de groep. Aangezien ze niet tot de twee beste nummers 3 van de zes poules behoorden, moesten ze vandaag in de tussenronde uitkomen.
Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden eerder deze week met drie nederlagen in de groepsfase uitgeschakeld. Zij zaten als toeschouwers op de tribunes van het vrijwel lege centercourt bij de partij van hun jonge landgenoten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl