Kunst en een buitje regen op eerste dag Into Nature in Bargerveen

Een van de kunstwerken in het Bargerveen
Een van de kunstwerken in het Bargerveen © RTV Drenthe
Het was een kat-en-muisspel met de weergoden, maar de paraplu's brachten soelaas voor de bezoekers om alsnog volop te genieten van de vele kunstwerken in natuurgebied het Bargerveen. Na een jaar uitstel is de derde editie van kunstmanifestatie Into Nature eindelijk begonnen. Tot eind oktober zijn hier de kunstwerken te zien van achttien kunstenaars uit verschillende landen.
Into Nature is een tweejaarlijkse kunstmanifestatie in de natuur. Het festival is een initiatief van het Drents Museum en Stichting Kunst & Cultuur. In 2016 was de eerste editie in het gebied tussen Assen en Eelde, bij de tweede editie in 2018 stonden de kunstwerken verspreid in de natuur tussen Darp en Frederiksoord. Nu is de Zuidoost-Drentse natuur het decor

Informatieboekje en audiotour

De kunstwerken zijn voor iedereen gratis te zien, maar bezoekers kunnen ervoor kiezen om een informatieboekje en een audiotour te kopen, zodat ze nog meer informatie over de kunstwerken krijgen. De organisatie is blij en opgelucht nu het festival na anderhalf jaar uitstel eindelijk het startsein heeft gekregen.
Buien houden bezoekers niet tegen tijdens dag een van Into Nature
"Gisteren was de openingstoespraak al", legt zakelijk leider Luisa Redenbacher uit. "Prachtig dat dertien van de achttien kunstenaars erbij aanwezig waren. Ze hebben trots hun werk gepresenteerd en die trots voelen wij als organisatie ook."
Redenbacher hoopt op zo'n 20.000 bezoekers, om het aantal van de vorige editie te evenaren. "Het is een open gebied en toegankelijk voor iedereen. Mensen die op de zondagmiddag een wandeling willen maken of een rondje willen fietsen, komen hier ook."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl