Pechtold boos op Wilders over opmerking 'privézaak' Meppel

Alexander Pechtold is boos op Geert Wilders (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Alexander Pechtold is boos op Geert Wilders (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen hebben PVV-leider Geert Wilders en D66-leider Alexander Pechtold op een felle manier de degens gekruist.
Tijdens de beschouwingen, traditiegetrouw direct na Prinsjesdag, bespreken fractieleiders van de politieke partijen in de Kamer de hoofdlijnen van de Miljoenennota en de rijksbegroting. Wilders maakte echter een opmerking over het privéleven van Pechtold. De D66'er reageerde daar woest op.

Lees meer: D66'er Meppel stopt na pijnlijk einde aan relatie met partijleider Pechtold

Wilders zei dat Pechtold het de afgelopen tijd waarschijnlijk druk had gehad in Meppel. Daar woont Anne Lok, de ex-vriendin van Pechtold. Lok (36) stapte onlangs op bij D66, waar ze als steunraadslid actief was. Ze had vier jaar lang een relatie met de D66-partijleider en haar vertrek had daarmee te maken.
Ook CDA-leider Buma vond dat Wilders met zijn opmerking grenzen had overschreden. Hij deed een oproep aan zijn collega's om beschaafd te blijven
Kijk hieronder het debat tussen Geert Wilders en Alexander Pechtold

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.