Evert ten Napel zwaait af als commentator met duel om Johan Cruijff-schaal

210802_tennapel
Evert ten Napel als voetbalcommentator © ANP
"Schiet maar jongen", "Die dekselse (vrij in te vullen voetbalnaam)", "Wat scheelt het" en "Goeie genade". Staan onder meer deze voetbaltermen je nog helder voor de geest? Dan is dat Evert ten Napel aan te rekenen, die ze als sportcommentator veelvuldig onze huiskamers in slingerde. Komende zaterdag neemt hij afscheid als commentator voor sportzender ESPN, wanneer hij het commentaar verzorgt bij de strijd om de Johan Cruijff-schaal tussen Ajax en PSV.
Ten Napel startte zijn journalistieke carrière in 1970 en was acht jaar later de commentator voor Studio Sport tijdens de WK-finale tussen Nederland en Argentinië. Hij is daarmee ook één van de langst dienende sportcommentatoren van ons land. "Je moet een keer stoppen en dan is de Johan Cruijff Schaal geen verkeerd podium voor een laatste kunstje", aldus de 77-jarige Klazienavener, die tegenwoordig op de Veluwe woont. "ESPN heeft een lichting zeer talentvolle commentatoren, dus ik geef met veel plezier het stokje door."
210802_tennapel_2
Evert ten Napel als voetbalcommentator in 1999 © ANP
Evert ten Napel werkte ook na die WK-finale in 1978 nog jarenlang als sportverslaggever voor de NOS en verzorgde ook het commentaar tijdens het EK van 1988 en talloze andere eindtoernooien. In 2012 maakte Ten Napel de overstap naar ESPN. Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zaterdag wordt Ten Napel vergezeld door presentator Milan van Dongen, analisten Arnold Bruggink, Kenneth Perez en Marciano Vink en verslaggever Pascal Kamperman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl