Taxiwerq heeft bijna 25 miljoen euro aan coronasteun ontvangen

Taxiwerq
Taxiwerq krijgt de meeste coronasteun in Drenthe © Taxiwerq
Tientallen Drentse bedrijven hebben meer dan een miljoen euro aan coronasteun ontvangen. Het meeste geld ging naar Taxiwerq uit Hoogeveen. Het payrollbedrijf voor taxichauffeurs kreeg ruim 24,5 miljoen euro binnen.
Dat blijkt uit eerder gepubliceerde cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Ondernemers kunnen met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) een groot deel van hun loonkosten vergoed krijgen als ze verwachten ten minste twintig procent omzet te verliezen door de coronacrisis.
Inmiddels zijn er vier aanvraagperiodes geweest waarover het UWV cijfers heeft gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Taxiwerq aanvragen doet namens verschillende bv's. De ontvangen bedragen variëren van bijna tien miljoen euro tot een magere 96 euro. Ook naar andere payroll- en detacheringsbedrijven in de provincie gaat relatief veel geld.

Voetbal, vliegen en winkelen

Taxiwerq ontvangt bijna zes keer zoveel geld als de nummer twee op de lijst, schoenenwinkel Scapino in Assen. Dit bedrijf heeft ruim vier miljoen euro aan coronasteun gekregen van de overheid. Plaatsgenoot Ziengs (3,6 miljoen euro) en de Emmer bedrijven Wildlands (2,7 miljoen euro) en Van der Zee Vleesgrootverbuik (2,3 miljoen euro) completeren de top vijf.
Er zijn nog veel meer bedrijven die meer dan een miljoen euro ontvingen gedurende de coronacrisis, zoals FC Emmen (2,3 miljoen euro), de KLM Luchtvaarschool (1,9 miljoen euro), Groningen Airport Eelde (1,5 miljoen euro) en de vestiging van Scania in Meppel (ruim één miljoen euro). Als later blijkt dat er toch voldoende omzet is gedraaid, moeten de ondernemers het voorschot terugbetalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl