'Green Airlines stopt met vluchten vanaf Eelde'

Vliegtuig Green Airlines Watersalut
Green Airlines vloog met toestellen van German Airways © Van Oost Media
Green Airlines heeft alle vluchten vanaf Groningen Airport Eelde geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij huurde toestellen van German Airways, maar heeft de samenwerking met dat bedrijf beëindigd.
Daardoor zou Green Airlines, dat geen eigen toestellen heeft, geen mogelijkheden meer hebben om te vliegen. Dat melden verschillende luchtvaartmedia.
Een woordvoerder van Groningen Airport Eelde kan nog niet bevestigen dat de vluchten worden geannuleerd. "Wij lezen de berichten ook, maar hebben nog geen officiële annulering ontvangen. Wij hebben contact met Green Airlines en wachten op hen."

Vier bestemmingen

Green Airlines vliegt sinds 1 juli vanaf Eelde op de Spaanse eilanden Mallorca en Ibiza, het Portugese Faro en het Griekse Corfu. Door het snel oplopende aantal coronabesmettingen werden reizen naar die bestemmingen halverwege juli tijdelijk geschrapt. Deze week zouden ze worden hervat. Vanaf 1 september zou de organisatie bovendien gaan vliegen vanaf Eelde op het Finse Turku.

Tegenvaller

Voor de Drentse luchthaven is een eventueel wegvallen van Green Airlines een tegenvaller. "Het is dit jaar een nieuwe partner en met vier bestemmingen hebben zij een significant aandeel in ons vluchtaanbod", aldus de woordvoerder. Toch heeft het vliegveld de hoop nog niet opgegeven. "Een van de scenario's is dat Green Airlines een nieuwe partner voor het huren van vliegtuigen vindt en dat we zo door kunnen gaan."
De reisorganisaties Tui en Corendon blijven deze zomer vanaf Eelde naar enkele Griekse eilanden, de Turkse kust en Gran Canaria vliegen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl