Grote verslagenheid na dodelijk verkeersongeluk spelers Asser Boys

Er heerst grote verslagenheid in Assen en onder voetbalverenigingen in de regio na het dodelijke verkeersongeluk in de Drentse hoofdstad. Daarbij kwamen gisteravond twee spelers van voetbalclub Asser Boys om het leven en drie andere spelers raakten gewond.
Asser Boys

Voorzitter Jan Puper van Asser Boys werd vannacht op de hoogte gebracht van het fatale ongeluk. "We zijn maar een kleine vereniging en de klap is hier heel hard aangekomen. Wij vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd en leven mee met de familie van de betrokkenen."

Lees meer: Twee doden, drie gewonden bij ongeluk Lonerstraat in Assen

Alle trainingen en wedstrijden van de club zijn deze week afgelast. Vrienden, familieleden en bekenden kunnen vandaag tussen 16.00 uur en 20.00 uur naar de kantine van de club komen om hun verdriet met elkaar te delen. Daar kunnen mensen ook een condoleanceregister tekenen.

Drenthe College

Op het Drenthe College, waar één van de dodelijke slachtoffers een opleiding volgde, is met verbijstering gereageerd op het nieuws. Alle lessen van de opleiding Orde en Veiligheid zijn uit het rooster gehaald en leerlingen worden opgevangen door hulpverleners.
"Er komen hier nu een veel emoties vrij bij leerlingen en docenten", zegt opleidingsmanager Jan-Mark Nieuwenkamp. "We werken zeer hecht samen, dus dit is niet zo maar verwerkt." De school laat weten eerst met de ouders van de overleden student te willen overleggen voordat ze andere activiteiten ondernemen.

Noorderpoort College

Het andere dodelijke slachtoffer studeerde aan het Noorderpoort College. Ook daar zijn de leerlingen opgevangen. "We hebben zelf mensen die kunnen helpen en waar nodig schakelen we de GGD in. We gaan natuurlijk niet zomaar door met de lessen: we doen wat nodig is", zegt woordvoerder Harry Bouma

Burgemeester Assen

De burgemeester van Assen, Marco Out, was al snel na het ongeluk ter plaatse. Hij spreekt van een ontzettend grote impact en betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden.
Lees meer: Burgemeester Out: Dit heeft ontzettend veel impact
Burgemeester Midden-Drenthe
Ruim een halve dag na het dodelijke ongeval in Assen waarbij twee voetballers van Asser Boys omkwamen, heerst bij burgemeester Mieke Damsma van de gemeente Midden-Drenthe nog steeds ongeloof.
Aan het begin van de nacht werd zij op de hoogte gebracht van de dood van twee spelers uit Smilde. "Op dat moment voel je ongeloof dat een deel van de slachtoffers uit jouw gemeente komt. Het is vreselijk voor de families, vrienden en de Smildeger gemeenschap."
Damsma heeft nog geen contact gehad met de nabestaanden. "Wanneer er behoefte is, dan sta ik voor hen klaar. Maar ik vind het belangrijk dat dit ook op prijs wordt gesteld. Op dit moment staan familierechercheurs de nabestaanden bij."

Voetbalclubs

Meerdere Drentse voetbalclubs hebben gereageerd op het bericht van de spelers van Asser Boys. Op Twitter betuigen onder meer SV Borger, vv Roden en ACV steun aan de nabestaanden en de club van de jongens.
De spelers van Asser Boys speelden recentelijk nog wedstrijden tegen Achilles 1894 en sv Borger. Voorzitter Ronald Keen van Achilles 1894 gaat vanavond naar de bijeenkomst. "Het nieuws komt ook bij ons keihard aan. We gaan aan het begin van alle wedstrijden aanstaand weekend een minuut stilte houden." Bij sv Borger komt het bestuur vanavond bij elkaar en zullen ze eventuele acties bespreken.
De KNVB heeft in samenspraak met Asser Boys alle wedstrijden van de club komend weekend afgelast. Vanmiddag gaat de Nederlandse voetbalbond overleggen over mogelijke acties in verband met het overlijden van de Drentse spelers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl