Growing Emmen staat symbool voor ondernemen nieuwe stijl

Alya en Dènis Assen luisteren naar het openingswoord van wethouder Bouke Arends (Rechten: Steven Stegen/RTV Drenthe)
Alya en Dènis Assen luisteren naar het openingswoord van wethouder Bouke Arends (Rechten: Steven Stegen/RTV Drenthe)
Growing Emmen aan de Baander is gistermiddag officieel geopend. Het bedrijf moet het netwerk worden van ondernemende mensen.
Dènis en Alya Assen trekken de kar en waagden de stap om het bedrijf op te richten vanuit Growing Workplace. Die coöperatieve vereniging stopte per 1 juli.

Sprong in het diepe

"We zien het wel als een sprong in het diepe", beaamt Assen. "Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het concept gaat slagen." Bij Growing Emmen zijn er flexwerkplekken, maar ook worden er events en workshops georganiseerd. In het netwerk delen ondernemers hun kennis en expertise.
Wethouder Bouke Arends legde gistermiddag de eerste steen. Een frame, met daarin legostenen. "Dat is ook de kracht van het netwerk, er samen aan bouwen", zeggen de initiatiefnemers.

Nieuwe, open cultuur

"Ik zie een heel nieuwe, open cultuur onder ondernemers ontstaan, waarin ze kennis delen in plaats van dat er zaken achter gesloten deuren worden gedaan", zegt Arends.
Ook Assen ziet een veranderende beweging op gang komen. "Ik zie dat ook heel erg om me heen. Mensen zijn op zoek naar betekenis en dat hetgeen wat zij doen toe kan voegen aan een mooie wereld."

Onder de mensen

René de Groot is één van de ondernemers bij Growing Emmen. "Ik wilde onder de mensen komen, thuis belt er niemand aan."
De Groot helpt kinderen in het basisonderwijs bij programmeren. "Hier ontmoet ik mensen en ondernemers die mij inspiratie geven bij het ontwikkelen van mijn bedrijf. Zelf ben ik 52 en hier praat ik vaak met heel, leuke jongere mensen van 25 tot 30 jaar."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl