Zes gewonden bij explosie op boot in jachthaven bij Zuidlaardermeer

Op het Drentsche Diep bij Kropswolde heeft vanmiddag een explosie plaatsgevonden op een plezierjacht. Daarbij zijn zes mensen gewond geraakt, van wie vier zwaargewond. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Het incident gebeurde bij de jachthaven, aan de noordkant van het Zuidlaardermeer. Het is niet duidelijk wat er precies is ontploft. Kort na de ontploffing, die rond kwart voor twee plaatsvond, rukten de hulpdiensten massaal uit; meerdere ambulances, een traumahelikopter en de brandweer snelden naar de jachthaven, waar omstanders al waren begonnen met het verlenen van eerste hulp.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Omstanders die het hebben zien gebeuren, krijgen slachtofferhulp aangeboden.
Zes gewonden bij explosie op boot in jachthaven bij Zuidlaardermeer
Een ooggetuige zegt tegen RTV Noord dat de explosie gebeurde toen de eigenaar de boot wilde starten. Een van de slachtoffers zou door de politie uit het water gehaald zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl