Gemeente Assen in gesprek met organisatie Noordshow

De Noordshow in Expo Assen (Rechten: RTV Drenthe)
De Noordshow in Expo Assen (Rechten: RTV Drenthe)
Het gemeentebestuur van Assen gaat met de organisatie van de Noordshow in gesprek over een niet toegekende subsidie.
De organisatie van de kleindierenshow in evenementencentrum Expo Assen (voormalige TT Hall) had een aanvraag voor een subsidiebedrag van 15.000 euro gedaan bij de gemeente Assen. In januari viert de Noordshow zijn veertigjarig jubileum en wil wat extra activiteiten houden.
Maar de speciale adviescommissie Evenementen Assen wees het subsidieverzoek af, en het college van B en W nam dit over. Een kleindierententoonstelling zou niet meer passen bij het imago van Assen als familiestad. Wethouder Gea Smith (GroenLinks) zei in de gemeenteraad vanavond dat er nog een gesprek komt met de organisatie.

'Waanzin'

Smith reageerde op vragen van PvdA-raadslid Luc Rengers die opheldering vroeg over de subsidieafwijzing. De Noordshow zou een commercieel evenement zijn, waardoor het geen geld krijgt. Ook zou het te maken hebben met een raadsbesluit uit 2012, waarbij de stad geen circussen meer toelaat met wilde dieren. “Dat de kleindierententoonstelling wordt vergeleken met dieren in een circus is waanzin”, zei Rengers. De Noordshow heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen de subsidieafwijzing bij de commissie bezwaarschriften.

In gesprek

Volgens wethouder Smith, die waarnam voor wethouder Roald Leemrijse (VVD), moet eerst deze procedure worden afgewacht. Daarna wil de gemeente in gesprek met de organisatie van de Noordshow en met de Expo Hall. “We gaan in overleg over hoe dit proces is verlopen”, zei Smith. Of de afwijzing mogelijk nog wordt teruggedraaid, wilde Smith niet zeggen.
De Noordshow verhuisde in 2015 van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren naar de TT Hall in Assen. De kleindierenshow trekt jaarlijks 10.000 bezoekers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl