Hoogevener veroordeeld wegens smaad door Facebook-bericht zaak Sharleyne

De man kreeg een voorwaardelijke boete van 500 euro voor smaad jegens het hoofd jeugdzorg. (Rechten: Pixabay.com)
De man kreeg een voorwaardelijke boete van 500 euro voor smaad jegens het hoofd jeugdzorg. (Rechten: Pixabay.com)
Een 53-jarige man uit Hoogeveen is voor smaadteksten op Facebook over de zaak Sharleyne veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 500 euro.
De man reageerde op Facebook op de strafzaak rond de moeder van het 8-jarige meisje dat in juni 2015 dood werd aangetroffen bij flat De Arend in Hoogeveen.
Het mikpunt van zijn tirade was het voormalige hoofd jeugdzorg van de gemeente Hoogeveen. Hij omschreef haar als iemand die via het bed carrière had gemaakt. De man is eerder veroordeeld voor belediging en bedreiging van deze vrouw.

Geen fan

De man voelde zich voor de gek gehouden door haar, vertelde hij. Drie jaar geleden werkte zij als thuiscoach en zij kwam ook bij de verdachte over de vloer. Het drankgebruik van de man noopte haar tot maatregelen.
Volgens de Hoogevener overdreef de vrouw zijn drinkpatroon. "Ik drink op een avond vijf tot zes biertjes. Volgens haar lag dat aantal op vijftien of zestien." De man bedreigde en beledigde haar daarop, waarvoor hij in 2015 werd veroordeeld.
"Toen heb ik nog dertig dagen voor haar gezeten", merkte hij verder op. Als onderdeel van zijn straf moest hij zich onder meer twee jaar lang regelmatig melden bij de reclassering. Na een paar keer kwam hij niet meer opdagen. "Ik moet constant hetzelfde verhaal afsteken. Daar had ik geen zin in, ik ben geen papegaai." Als gevolg verdween de man een maand lang achter de tralies. Niet dat het veel indruk op hem maakte. "Het voelde voor mij als een vakantie."

Opnieuw

Aan het begin van dit jaar trok hij opnieuw van leer tegen de gemeentelijke medewerker, die inmiddels hoofd jeugdzorg was geworden. In die tijd speelde ook de rechtszaak van Sharleyne, waarbij de gemeente volgens de Hoogevener niet goed optrad. Op Facebook riep hij op tot vervolging van burgemeester Karel Loohuis en het hoofd jeugdzorg. Ook maakte hij de gewraakte opmerking.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.