Meisje (14) ontkomt ternauwernood aan ontvoering in Eelde

Het meisje werd op deze weg  bijna in een vergelijkbare bestelbus getrokken (Rechten: Google Maps Streetview en ANP/Remko de Waal)
Het meisje werd op deze weg bijna in een vergelijkbare bestelbus getrokken (Rechten: Google Maps Streetview en ANP/Remko de Waal)
Een 14-jarig meisje is vanochtend in Eelde ontsnapt aan een ontvoering. Ze fietste op de Zevenhuizerweg toen ze ineens door een man vanuit een witte bestelbus vastgegrepen werd.
Tijdens het fietsen werd het meisje volgens de politie ingehaald door de witte bestelbus. Een van de inzittenden stapte uit, het was een in het zwart geklede man. Hij pakte haar tot twee keer toe vast. Beide keren kon ze zich losrukken. Daarna stapte de man weer in en het busje reed snel weg.

Klompenmuseum

De ontvoeringspoging was tussen 10.15 uur en 10.30 uur ter hoogte van het Klompenmuseum. De witte bestelbus had volgens de politie het formaat van een Volkswagen Transporter, had geen opdruk op de zijkant en had een gele kentekenplaat.

Signalement

Het meisje werd vastgepakt door een blanke man, die wordt geschat tussen de dertig en de veertig jaar oud. Hij was volledig in het zwart gekleed, droeg een zwarte muts en had waarschijnlijk een zwarte sjaal voor zijn gezicht. De man is rond de 1,80 meter lang en heeft een normaal postuur.
Van de bestuurder van het busje is alleen bekend dat het vermoedelijk een man is met zwart haar. In ieder geval één van de verdachten spreekt accentloos Nederlands.
De politie vraagt mensen die iets gezien hebben om zich te melden op telefoonnummer 0900-8844. Er wordt gezocht naar getuigen die bijvoorbeeld een verdacht voertuig hebben gezien of verdachte personen rond het tijdstip van de ontvoeringspoging.
Eerder deze week werd er ook zo'n soort ontvoeringspoging gemeld in Bergschenhoek, in de buurt van Rotterdam.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.