Kind (5) overleden na bootexplosie bij Zuidlaardermeer

Kropswolde explosie
Hulpdiensten in de jachthaven bij het Zuidlaardermeer © Noordernieuws
Een van de kinderen die gisteren zwaargewond raakte bij een explosie op een boot in Kropswolde, is overleden. Het gaat om een meisje van 5 jaar.
Dat heeft de gemeente Midden-Groningen bekendgemaakt, meldt RTV Noord. In totaal raakten gisteren zes personen gewond, van wie vier ernstig. Het gaat om een 28-jarige vrouw, twee mannen van 29 en 64 jaar en drie minderjarigen, allen afkomstig uit de gemeente Midden-Groningen.
De explosie vond gisteren rond 13.45 uur plaats bij een camping aan de Strandweg langs het Zuidlaardermeer. Omstanders verleenden eerste hulp tot ambulances, een duikteam, brandweer en politie ter plaatse waren. De slachtoffers zouden (deels) afkomstig zijn uit een gezin. De politie wil daar niets over kwijt.
Volgens RTV Noord hadden de mensen de boot net gekocht en vond de ontploffing plaats op het moment dat ze ermee wilden wegvaren. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. "Zo zal de boot forensisch worden onderzocht en worden getuigen en betrokkenen gehoord. Dit onderzoek dient uitvoerig en zorgvuldig te gebeuren en zal daarom enige tijd in beslag nemen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl