Drenthe heeft grootste afname winkeldiefstal

winkeldiefstal
Een winkeldief © ANP XTRA/Roos Koole
Hoewel de winkels al een tijd weer volledig open zijn, blijven veel winkeldieven nog altijd weg. In alle provincies nam het aantal winkeldiefstallen af, met Drenthe als grootste daler.
Van januari tot en met juni registreerde de politie zo'n 13,6 duizend winkeldiefstallen. In 2019, het jaar voor corona, stond de teller na zes maanden op zo'n 19,6 duizend diefstallen. Dat is een afname van zo'n dertig procent, blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van politiecijfers.

Drenthe

Drenthe noteerde de grootste daling (-42,6 procent) ten opzichte van het eerste halfjaar van 2019. Ook in Limburg (-39 procent) en Zeeland(-36,3 procent) was de daling fors. Gelderland had de kleinste afname, maar ook hier daalde het aantal winkeldiefstallen met bijna twintig procent.
Vooral in januari en februari van dit jaar sloegen winkeldieven aanzienlijk minder vaak toe. Deze afname valt samen met de lockdown die vanaf half december van kracht was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl