FC Emmen zonder Bannink, Marinus en Siekman

Luciano Slagveer start tegen PEC Zwolle weer in de basis (Rechten: Gerrit Rijkens)
Luciano Slagveer start tegen PEC Zwolle weer in de basis (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - FC Emmen moet het morgenmiddag in het thuisduel tegen PEC Zwolle stellen zonder Alexander Bannink, Wouter Marinus en Tim Siekman. De drie spelers zijn geblesseerd. Positief nieuws is er ook te melden, want aanvoerder Anco Jansen sluit na twee duels weer aan bij de selectie.
Morgen om 14.30 uur trappen FC Emmen (de nummer 9 in de eredivisie, met 7 uit 5) en PEC Zwolle (16e, met 3 uit 5) af in De Oude Meerdijk.

Slagveer terug in basis

Naar alle waarschijnlijkheid ruimt Dick Lukkien weer een plekje in voor Luciano Slagveer, de maker van de gelijkmaker vorige week tegen FC Utrecht. Slagveer vervangt in dat geval dus Bannink. De overige tien spelers, die vorige week bij FC Utrecht wonnen, blijven staan.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen

Scherpen; Cavlan, Bakker, Veendorp, Klok; Chacon, Ben Moussa, Bijl, Niemeijer, Pedersen en Slagveer.

PEC Zwolle

Bij PEC Zwolle gaat het allesbehalve lekker dit seizoen. Met 3 punten uit 5 duels is de competitiestart slecht te noemen en heeft een gedeelte van de fans weinig vertrouwen meer in trainer John van't Schip. PEC-verdediger Bram van Polen laat bij RTV Oost weten dat dat bij de spelers heel ander is. "Ik heb alle vertrouwen in onze trainer en met mij de hele groep. En dat is andersom net zo. Daarom is het zaak dat we daar met zijn allen weer achter gaan staan; supporters en ook de directie. We hebben allemaal één gezamenlijk doel en dat is met PEC Zwolle zo hoog mogelijk eindigen. Dan heeft het niet zo veel zin dat links en rechts mensen elkaar gaan tegenwerken."

Top en subtop

PEC Zwolle trof in de eerste weken van het seizoen allemaal ploegen die normaal gesproken in de top- of subtop spelen. Zondag wacht voor het eerst een duel tegen een - op papier- mindere tegenstander: FC Emmen, dat dit seizoen debuteert in de eredivisie, maar al wel zeven punten pakte.

Van Polen vervolgt: "Ik vind het knap wat Emmen tot nu toe laat zien. Ze winnen ook gewoon uit bij Utrecht met 2-1. Weliswaar na een rode kaart, maar wij hebben daar ook tegen tien man gespeeld en wij hadden geen schot op goal. Wij mogen die gasten zeker niet onderschatten en wij zitten nou ook niet in een fase dat we wel even de punten mee gaan nemen in Emmen."

Live op Radio Drenthe

FC Emmen - PEC Zwolle is morgen live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint om 14.00 uur

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl