'Inspectie onderzoekt dood van cliënt van omstreden zorginstelling De Brink-Akker'

De zorglocatie van De Brink-Akker in Wijster (Rechten: RTV Drenthe/Josien Feitsma)
De zorglocatie van De Brink-Akker in Wijster (Rechten: RTV Drenthe/Josien Feitsma)
Bij de beschermde woonvorm De Brink-Akker in Wijster is in januari een 59-jarige man overleden, terwijl er op dat moment geen enkele zorgverlener aanwezig was.
Dat schrijft het
vanochtend. Bronnen vertellen aan de krant dat na het overlijden van de man mogelijk geprobeerd is bewijsmateriaal te verduisteren.

Omstreden

De zorginstelling in Wijster ligt sinds begin deze maand onder vuur. Cliënten kregen toen te horen dat hun zorg daar niet meer vergoed zou worden, omdat De Brink-Akker volgens regiegemeente Assen niet meer aan de eisen voldeed. Op 11 september zijn alle cliënten uit de instelling gehaald, omdat betrokken gemeenten zich zorgen maken over de veiligheid van bewoners.

'Bewijs gewist'

Volgens het Dagblad van het Noorden onderzoekt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd het sterfgeval. De man zou midden in de nacht geprobeerd hebben contact te krijgen met personeel. Maar er kon niemand reageren, omdat er niemand aanwezig was. Bij De Brink-Akker moet 24 uur per dag toezicht zijn. Oud-medewerkers verklaren tegenover de krant dat na het overlijden van de man de contactgeschiedenis van zijn telefoon is gewist.
De inspectie bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan naar De Brink-Akker, maar doet geen inhoudelijke mededelingen over het onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl