Reizen naar Duitsland vanaf zondag makkelijker, quarantaineplicht vervalt

Risicogebied DUitsland
Duitsland haalt Nederland van de lijst met hoogrisicogebieden © RTV Drenthe
Duitsland versoepelt de regels voor Nederlanders die naar het land willen reizen. Nederlanders hoeven vanaf zondag middernacht niet meer in quarantaine als ze niet gevaccineerd zijn en ze hoeven ook niet van tevoren gegevens over hun gezondheidssituatie te verstrekken.
Het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, bepaalde vanmiddag dat Nederland niet langer een hoogrisicogebied is. Nederlanders die naar Duitsland willen reizen, moeten aan de grens nog wel een test-, vaccinatie- of herstelbewijs laten zien.

Geen aanmeldplicht

"Nu Nederland geen hoogrisicogebied is, hoeven reizigers uit Nederland niet meer in quarantaine en ook niet aan te melden via Einreiseanmeldung.de. Voor reizigers die al in quarantaine zijn, eindigt de quarantaine op het moment dat de nieuwe status van kracht wordt, dus zondag 00.00 uur", meldt het Duitsland Instituut.
"Wel zijn sinds 1 augustus nieuwe reisregels van kracht en moetenniet-gevaccineerden uit alle landen een test doen bij inreizen", schrijft het instituut. "Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar. De test mag een pcr- of sneltest zijn, afgenomen door bevoegd personeel."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl