Italiaanse politie verdenkt drie Drenten van mishandeling bij het Gardameer

Carabinieri
De carabinieri vermoedt dat de verdachten niet meer in Italië zijn © Hollandse Hoogte/Harold Versteeg
Twee inwoners van Klazienaveen en een inwoner van Weiteveen worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige Nederlander in het Noord-Italiaanse Garda. Een vierde verdachte komt uit Hardenberg, meldt de politie van Peschiera del Garda.
Eind juli zou het slachtoffer tot bloedens toe geslagen en getrapt zijn. Toen hij op de grond viel vertrok het viertal. De verdachten zijn 20 en 21 jaar oud. Ze zijn op vrije voeten gesteld, met een aanklacht voor de mishandeling op zak.

Camping

Het voorval vond op 27 juli plaats. Zowel het slachtoffer als de vier verdachten zouden in dezelfde club zijn geweest. Volgens Italiaanse media zouden de vier, die onder de invloed van alcohol zouden zijn geweest, de 18-jarige eerst hebben beledigd. Die zou discussie hebben willen voorkomen en zijn vertrokken, maar hij werd door het viertal gevolgd toen hij op weg ging naar de camping waar hij met zijn ouders verbleef.
Medisch personeel, dat als eerste ter plaatse arriveerde, riep de politie op, die met behulp van verklaringen van getuigen de vier verdachten wist te achterhalen.

Terug in Drenthe?

De commandant van de lokale carabinieri, de militaire politie in Italië, vermoedt dat de verdachten inmiddels niet meer in Italië zijn maar kon dit niet met zekerheid zeggen. De zaak is overgedragen aan de officier van justitie in Verona.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl