Politie trekt wapenstokken om groep jongeren in Roden rustig te krijgen

De politie hield uiteindelijk één jongen aan (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
De politie hield uiteindelijk één jongen aan (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
De politie heeft vannacht in Roden in de buurt van de kermis een jongen aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Rond middernacht gedroeg een groep jongeren zich vervelend tegenover de politie.
"Kort ervoor troffen we een jongere onder invloed aan", vertelt een politiewoordvoerder. "De jeugd eromheen wilde voorkomen dat hij meegenomen zou worden." Volgens de woordvoerder ging het om tientallen jongeren. "Agenten hebben een paar onruststokers apart genomen en ze aangesproken op hun agressieve gedrag", vervolgt ze. Daarna werd een jongen uit die groep aangehouden.

Politiehond en wapenstokken

Volgens de politiewoordvoerder hadden agenten de jongeren meerdere malen gevraagd weg te gaan. "Toen vonden de agenten dat ze moesten handhaven", vertelt ze. "De politiehond werd erbij gehaald en ook de wapenstokken werden getrokken. Maar het was uiteindelijk niet nodig om ze in te zetten." Na de aanhouding vertrok de groep en werd het weer rustig op het terrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl