DrentheDoc #1: Dromend met zijn penseel over het linnen

Evert Musch was een Nederlands kunstschilder die het Drentse landschap als geen ander wist vast te leggen op het doek. Margriet Benak interviewde hem in 2004, drie jaar voordat de schilder overleed. Ze ging met hem mee op pad en maakte de documentaire 'Dromend met zijn penseel over het linnen'. Presentatrice Marjolein Knol heeft een voor- en nagesprek met radiomaker Benak.
DrentheDoc is een nieuwe podcast van RTV Drenthe, met de mooiste verhalen die ooit zijn uitgezonden op Radio Drenthe. Eens in de maand duiken we de radioarchieven voor je in en zorgen er zo voor dat die ene documentaire of dat ene hoorspel ook als podcast nog eens te beluisteren is.

De keuze is nu op de documentaire over Evert Musch gevallen, want vanaf morgen - dinsdag 25 september - is een speciale tentoonstelling met werk van 'de oude meester' te zien bij Kunstplaza Schurer in Assen. De titel is 'Ode aan het landschap' en de expositie is gemaakt vanwege het 100ste geboortejaar van Evert Musch. Tips? Mail podcast@rtvdrenthe.nl

01:18 - Hoe zien de schilderijen van Evert Musch eruit?
02:20 - Documentaire Dromend met zijn penseel over het linnen
44:26 - Interview met Margriet Benak over de documentaire en de schilder

Abonneer je op deze podcast
De DrentheDoc-podcast is te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en -tablets.

Andere podcasts
Genoten van deze DrentheDoc? Abonneer je ook op onze Drenthe Sportcast over de (amateur)sport in Drenthe, op de Drenthe Toen-podcast over de Drentse geschiedenis én op Cassata, onze podcast over de Drentse politiek en actuele discussies in onze provincie.
Deel dit artikel: