Manon Veenstra uit Kerkenveld geselecteerd voor WK BMX

Manon Veenstra
Manon Veenstra © Manon Veenstra
BMX - Manon Veenstra uit Kerkenveld is geselecteerd voor het WK BMX in Papendal. Het wereldkampioenschap in eigen land is op zondag 22 augustus.
De BMX'er uit Kerkenveld werd in het verleden onder andere genomineerd voor de titel van Sportvrouw van Drenthe. Ze fietst al sinds haar vierde, en werd al verschillende keren kampioen van Nederland. Ook eindigde ze eerder als zevende op het EK BMX.

Selectie

Naast Veenstra zijn Judy Baauw, Ruby Huisman, Indy Scheepers en de zusjes Laura en Merel Smulders bij de vrouwen geselecteerd. Merel Smulders won bij de afgelopen Olympische Spelen in Tokio nog een bronzen medaille op de BMX.
Volgens bondscoach Rob van den Wildenbergkomt Nederland met ambitie naar de 'thuisbaan' op Papendal. ''Dankzij de uitstekende recente prestaties van onze beste BMX'ers mogen we met een grote selectie uitkomen op het wereldkampioenschap. Daarmee hebben we niet alleen de sporters aan de start die de afgelopen jaren uitblonken op internationale toernooien, maar kunnen we ook een jonge generatie de kans geven om zich op dit mondiale podium te tonen."

Meedoen om de prijzen

Hij verwacht dat de Nederlanders in alle categorieën mee kunnen doen om de prijzen. "Zowel van de gevestigde namen als van de bij het grote publiek nog wat onbekendere sporters mogen we verwachten dat ze deze kans grijpen om zich te tonen."
Bij de mannen zijn olympisch kampioen Niek Kimmann en titelverdediger Twan van Gendt opgenomen in de Nederlandse selectie. Ook Joris Harmsen, Dave van der Burg, Jay Schippers, Justin Kimmann, Mitchel Schotman, Ynze Oegema en Brian van Eeuwijk hebben een uitnodiging gekregen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl