'Veenbrand bij Meppen over vier dagen onder controle'

De brand houdt honderden hulpverleners al weken bezig (Rechten: EPA/Focke Strangmann)
De brand houdt honderden hulpverleners al weken bezig (Rechten: EPA/Focke Strangmann)
Het stuk van 1.200 vierkante meter veen bij het Duitse Meppen, dat al weken in brand staat, is naar verwachting over vier dagen onder controle.
Dat meldt verslaggever Daniel Sprehe van de
. Hij sprak met het Duitse leger. "Over vier dagen is het vuur stabiel, dan zijn er geen branden meer aan het oppervlak. Wel smeult het nog altijd onder de grond, wel tot op acht meter diepte."

Gevechtsvliegtuigen

Morgen gaan opnieuw Tornado-gevechtsvliegtuigen van het leger de lucht in om te bekijken hoe groot het gebied is dat in brand staat of heeft gestaan. Dat gebeurde afgelopen weekend ook al.

Lees meer: Ondanks regen brandt het veen bij Meppen nog steeds

Later deze week wordt met warmtebeeldcamera's bekeken waar de ondergrondse brandhaarden nog zitten. "Ze gaan er vanuit dat ze nog wekenlang met de brand bezig zijn."
De Duitse verslaggever ziet in het gebied dat de hulpverleners moe aan het worden zijn. "Sommigen zitten hier langer dan een week en doen dit naast hun 'gewone' werk." Sprehe ziet dat bewoners uit de buurt de hulpverleners ondersteunen met eten en drinken en ook worden ze aangemoedigd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl