Actievoerders Bargermeer blijven zitten waar ze zitten

De actievoerders wachten tot de boekhouding weer terug is (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
De actievoerders wachten tot de boekhouding weer terug is (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
De actievoerders die sinds vanochtend buurthuis 't Bargermeertje in Emmen bezetten, hebben een 'goed gesprek' gehad met burgemeester Eric van Oosterhout. Maar dat betekent niet dat de actievoerders snel het clubhuis zullen verlaten.
Van Oosterhout nodigde de actievoerders en het interim-bestuur van bewonersvereniging Bargermeer-Meerveld vanavond uit voor een gesprek op het gemeentehuis. Doel van het gesprek was het oplossen van een slepend conflict tussen leden van de bewonersvereniging in de Emmense wijk Bargermeer.

Boekhouding

Belangrijkste uitkomst van het gesprek tussen de actievoerders en de burgemeester is dat de boekhouding van de vereniging morgen naar een onafhankelijke accountant wordt gestuurd. Het interim-bestuur wil die boekhouding graag inzien, volgens de voorzitter omdat er dingen in zouden staan die bewust uit het zicht gelaten worden.

Lees meer: Bezetters buurtgebouw Bargermeer: Als het nodig is, blijven we hier slapen

De actievoerders zijn op hun beurt bang dat het interim-bestuur wijzigingen aanbrengt in de boekhouding, waardoor het oude bestuur in een kwaad daglicht komt te staan.
Bezetting houdt stand
Het kan een paar weken duren voordat de accountant de boekhouding volledig heeft doorgespit en tot die tijd blijven de actievoerders het clubhuis 24 uur per dag bezet houden. "We zitten hier met vijftien à twintig man en gaan elkaar afwisselen tot de boekhouding terug is. Wat het interim-bestuur van plan is weten we niet. We vertrouwen ze niet", zegt actievoerder Geert Poede.
De actievoerders zijn wel blij eindelijk met de burgemeester gesproken te hebben. "Er is tenminste naar ons geluisterd nu en het lijkt erop dat er eindelijk schot in de zaak komt. Al is het nog wel afwachten wat er uit het gesprek tussen hem en de voorzitter van het interim-bestuur komt", vertelt actievoerder Bianca Bakker.

Lees meer: Nieuwe start in Bargermeer laat nog even op zich wachten

Gemeente: goed gesprek gehad

Woordvoerder Anita Klingenberg van de gemeente Emmen laat weten dat de burgemeester een goed gesprek heeft gehad met beide partijen. "Ze willen allebei rust in de wijk. Een groot deel van de onrust komt door de administratie, dat willen we weghalen door een onafhankelijke boekhouder aan te wijzen waarmee beide partijen het eens zijn", zegt Klingenberg.
De tweede belangrijke afspraak die is gemaakt, is dat er zo snel mogelijk een nieuwe algemene ledenvergadering wordt georganiseerd zodra de boekhouder klaar is met het doorspitten van de cijfers. Daarnaast moet het buurthuis ook nu gewoon voor alle buurtbewoners beschikbaar zijn. Klingenberg: "Er lijkt nu gelukkig schot in de zaak te zitten. Het belang van de wijk staat voorop."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl