Nieuwe traditie? Nazomer Kermis Assen komt in september terug

Nazomerkermis Assen
Gezellige drukte op de Nazomerkermis in Assen © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
De eerste editie van de Nazomer Kermis Assen krijgt dit jaar een vervolg: van 3 tot en met 12 september wordt de familiekermis op het Veemarktterein gehouden. Een nieuwe traditie? "We hopen het wel", lacht Tamara Boor van de organisatie.
De organisator, Voor Altijd Events, wilde vorig jaar tijdens de pandemie niet stilzitten én de kermisexploitanten en ondernemers steunen. De Nazomer Kermis Assen werd een succes, met 30.000 bezoekers. De organisatie hoopt dit jaar op minstens evenveel bezoekers, "maar het weer moet ook een beetje meezitten".

Coronamaatregelen

Omdat er vanwege de coronamaatregelen een maximumaantal bezoekers geldt, wordt gewerkt met toegangspoortjes. Als het maximumaantal bezoekers bereikt is, worden de poortjes tijdelijk gesloten. "Dat hebben we vorig jaar één keer moeten doen", vertelt Boor. "Mensen zijn wel bereid om daarop te wachten en omdat het een doorstroom is, lopen er ook wel weer mensen van het terrein af, zodat er weer ruimte komt." Bezoekers wordt gevraagd anderhalve meter afstand te houden. Op het terrein en bij de attracties worden de nodige hygiënemaatregelen genomen.

Samenscholingsverbod

Een kleine smet op het geheel was dat vorig jaar een groep jongeren voor overlast zorgde, waardoor de gemeente Assen buiten de kermis een samenscholingsverbod instelde. Of dat door de kermis kwam? "Zeg het maar, dat kan ik je niet vertellen. Op de kermis zelf hebben we geen trammelant gehad", aldus Boor.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl