Drie nepbankmedewerkers uit Emmen opgepakt wegens fraude

Politieauto
De verdachten zijn na een achtervolging aangehouden © ANP/Hollandse Hoogte/De Vries Media
De politie heeft drie nepbankmedewerkers uit Emmen aangehouden. Ze worden ervan verdacht een bewoner uit Ommen haar bankpassen en pincode afhandig te hebben gemaakt.
De vrouw werd gebeld met het verhaal dat er mogelijk gefraudeerd werd met haar rekening en dat haar bankpassen zouden worden opgehaald. Terwijl ze de zogenaamde bankmedewerker aan de lijn had, verscheen een andere persoon aan de deur om de passen op te halen. Omdat de bewoner het uiteindelijk niet vertrouwde, heeft ze daarna de bank en de politie gebeld. De rekeningen zijn geblokkeerd, waardoor er geen geld kon worden afgeschreven.
Verdachten aangehouden na achtervolging
Terwijl agenten zich na de melding bij de bewoner meldden, zochten andere agenten in de omgeving naar de verdachten. Even later liepen ze een verdachte tegen het lijf. Na een korte achtervolging en welkome hulp van omstanders kon hij worden aangehouden. Daarna werden ook de twee andere verdachten gevonden.
Ze hadden de bankpassen nog bij zich, net als andere spullen die zijn gelinkt aan een vergelijkbare zaak in Dalfsen. Hierbij is een bewoner een onbekend bedrag kwijtgeraakt.
De verdachten zijn twee mannen van 18 en een man van 21, allen uit Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl