Voormalige sportstudio Joop Reilman maakt plaats voor wooncomplex

Nieuwbouw sportstudio Joop Reilma Emmen
Een sfeerimpressie van de nieuwbouw op de plek van de voormalige sportschool. © Van Nie Vastgoed
De voormalige sportstudio van Joop Reilman aan de Julianastraat in Emmen gaat dit najaar tegen de vlakte. Het verwaarloosde pand maakt ruimte voor een modern wooncomplex met 12 gasloze appartementen, verspreid over drie bouwlagen.
Volgens projectontwikkelaar Roderick van Nie wordt de nieuwbouw na de zomer van 2022 opgeleverd.
Van Nie kocht vorig jaar het verpauperde gebouw. "Het stond te koop en gaf eerlijk gezegd geen al te best aanzicht. Dat is ook het leuke aan mijn werk. Het ziet er nu niet zo mooi uit, maar straks staat het er allemaal weer fris bij."
De woningen, tussen de 50 en 70 vierkante meter groot, beschikken volgens Van Nie over drie kamers en een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon, terras of tuin.
Onderdelenhuis
De sportschool is via de achterzijde verbonden met drie winkels aan de Wilhelminastraat (een onderdelenhuis, een restaurant en een telecomwinkel). Boven deze zaken bevinden zich weer vier appartementen. Al deze gebouwen maken ook deel uit van de koop.
De winkels hoeven overigens niet te wijken. Wel zijn er plannen om de voorgevels te renoveren. De bovenliggende woningen worden bij gelegenheid vernieuwd. "Zodra een van de woningen vrijkomt, maken we van de gelegenheid gebruik om ze op te knappen."
Meer groen
Bij het nieuwe complex komen 23 parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners en de aan de Wilhelminastraat gevestigde ondernemers. Tot slot komt er flink wat groen op en rondom het parkeerterrein.
Nieuwbouw sportstudio Joop Reilma Emmen
De sportschool ligt er niet al te florissant meer bij. © RTV Drenthe / Rien Kort

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl