118 bellende en appende automobilisten gepakt op N34

Politie betrapt 118 mensen met telefoon achter het stuur (Rechten: ANP/Koen Suyl)
Politie betrapt 118 mensen met telefoon achter het stuur (Rechten: ANP/Koen Suyl)
Tijdens drie controles op de N34 in Zuidoost-Drenthe zijn 56 automobilisten staande gehouden die tijdens het rijden aan het bellen of appen waren.
Agenten betrapten nog eens 62 andere bestuurders die ook niet-handsfree aan het bellen of appen waren, maar konden die niet op een veilige manier laten stoppen. "We hebben de geconstateerde overtredingen wel genoteerd, maar niet de bijbehorende kentekens", aldus politiewoordvoerder José van Gijssel.

Geen bekeuring

Oorzaak daarvan was de snelheid waarmee de auto’s voorbij rijden. Agenten konden daardoor soms enkel een deel van het kenteken zien. De bestuurders krijgen daarom niet alsnog een bekeuring of waarschuwing. "Wel hebben we de overtredingen genoteerd, om een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van het aantal overtredingen op de N34", aldus Van Gijssel.
De controles vonden op drie dagen in september plaats. De politie hield ook nog drie mensen staande vanwege gevaarlijk inhalen en ook drie mensen die keerden op de weg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl