Vekaansiewark: Lars (18) zorgt in de vakantie voor blinkende auto's

Vekaasniewark: Lars (18) zorgt in de vakantie voor blinkende auto's
Lars in de wasstraat in Assen. © RTV Drenthe/Marcel Drent
De hele week is RTV Drenthe in de ban van bijzondere vakantiebaantjes onder de noemer Vekaansiewark. Vandaag lopen we mee met de achttienjarige Lars Vondeling uit Assen, die zorgt dat de ene na de andere auto schoon uit de wasstraat komt.
"Welk programma had u gewild?", vraagt Lars aan een klant die aan komt rijden. Het programma wordt gekozen, er wordt afgerekend met de klant en Lars vervolgt zijn werkzaamheden. "Wat ik nu ga doen is het voorwassen van de auto. Eerst behandelen met insectenspray, dat is nodig in deze tijd van het jaar. Daarna zorg ik dat alle moeilijke plekjes behandeld zijn en dan gaat de auto de band op."

Praatjes

Het is Lars zijn derde jaar bij Niels Autowasstraat. "Ik vind het heerlijk om met auto's bezig te zijn", legt de Assenaar uit. "Ook het klantencontact dat erbij komt kijken spreekt mij erg aan. In de vakanties werk ik hier veel en buiten de vakanties om in de weekenden."
Mede-eigenaar van de wasstraat, Arnold Wessels, snapt wel dat dit in de zomer een lekker vakantiebaantje is. "Er komen hier vaak genoeg mooie auto's door de wasstraat, dat is leuk om te zien. Ook de praatjes met vaste klanten en natuurlijk het spelen met water in de zomer. Wat is nou lekkerder dan dat?"
Bekijk hieronder de video over het vakantiebaantje van Lars
Vekaansiewark: Lars (18) zorgt in de vakantie voor blinkende auto's

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.